Translate

lördag 30 juni 2012

Något att ha i åtanke inför imorgon:

fredag 29 juni 2012

29/6 2000 - 29/6 2012

If this love only exist in my dreams...

 


...don't wake me up!

Dodici anni con la Roma!

Inte nog med att Italien är i EM-final. Idag "fyller" jag 12 år som romanista. För det är nämligen exakt 12 år sedan som Totti gjorde sin cucchiaio mot Holland 2000 och jag blev fast i denna man och i laget som han tillhörde. Det har varit 12 fantastiska år. 12 oförglömliga år. 12 år av blod, svett och tårar. 12 år av tro, hopp och enormt mycket kärlek. Roma fyller en stor del av mitt hjärta och kärleken och passionen till detta lag blir allt större för varje år som går. È una storia d'amore senza fine. Tack för dessa 12 år älskade Roma och det bästa är att det kommer bli måååånga år fler tillsammans.
Grazie dio che mi hai fatto romanista!



EM-final!

Jag går runt och ler hela tiden. Egentligen kan jag inte fatta det men när jag väl fattar det så är det en helt sjuk känsla. Det här är sjukt. Italien är i EM-final. De Rossi ska spela EM-final. Borini ska spela EM-final. Vem trodde det på förhand? Vem trodde det när Calcioscommesse återigen togs upp och Criscito fick åka hem från landslagslägret? Nu står Italien i final, starkare än någonsin. Italien har rest sig och jag är så stolt över det här laget. Guld eller inte, Italien är något att räkna med igen. Tack för igår grabbar. Ni var fantastiska och förtjänar mer än någon att spela EM-final. Nu krossar vi dom äckliga spanjorerna av bara farten!


Senza parole!

Jag är utan ord ikväll. Skriver imorgon.

måndag 25 juni 2012

Sånt där gulligt som man bara dör för:



Stupendi!!!

Quanto sei bella, Italia!!

FYFANFYFANFYFAN!!!!!! VILKEN KVÄLL, VILKEN MATCH, VILKEN PERS OCH JAG VET INTE OM JAG NÅGONSIN KOMMER KUNNA SKRIVA MED SMÅ VERSALER. JAG ÄR FÖR MYCKET UPPE I VARV OCH JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA ELLER VART JAG SKA TA VÄGEN.

JAG ÄR SÅ HELVETESJÄVLAUNDERBART GLAD!!

Okej, bort med caps lock. Nu ska jag andas lite....återkommer snart!


Nu är jag tillbaka och tänkte försöka skriva några rader.

Jag är så stolt. Så fruktansvärt stolt och mitt hjärta är grön-vit-rödare än på väldigt länge. Det satt långt inne. Det krävdes 120 spelade minuter respektive ett straffsparksdrama för att avgöra det hela. Men när det väl var klart, så var det värt allt slit. Nu är lyckan större än någonsin. Jag älskar det italienska landslaget! Jag älskar Cesare Prandelli! Jag älskar Andrea Pirlo! Jag älskar Gigi Buffon! Jag älskar Alessandro Diamanti! Jag älskar Mario Balotelli! Jag älskar Antonio Nocerino! Jag älskar Daniele De Rossi! Jag älskar Fabio Borini! Jag älskar Pirlos Totti-straff! Jag älskar Totti! Jag älskar ALLA italienska spelare!! Ikväll krossade dom allt "motstånd". Serie A överglänste Premier League idag från minut ett. Allt handlade om Italien och bara Italien. Ett resultat har aldrig förr varit så rättvist. Ikväll går vi alla och lägger oss som lyckliga och otroligt stolta vinnare. Tack för ikväll, bella Italia!


söndag 24 juni 2012

SEEEEEEEEEEEEEEEEEMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20:45!




Daje ragazzi daje! Låt oss få fortsätta drömma även ikväll!

Col coltello tra i denti

torsdag 21 juni 2012

Dagens bästa:

Såg just en man med vit Totti-tröja på Sollentuna Station!! Alltid lika kul att se!


Update: Totti-tröjan gick av vid samma station som mig (Solna), nu ska jag springa efter!!

tisdag 19 juni 2012

Kvarten

Sverige är numera uppdelat i två läger. För på söndag är det dags för Serie A mot Premier League.


Noll koll?

Imorse när jag satt och läste om trebackslinjer i DN blev jag väldigt konfundersam. De skrev nämligen att De Rossi har vana från klubblaget att spela med en trebackslinje och att Roma under stora delar av säsongen spelat med just trebackslinje. Roma har väl ALDRIG spelat med trebackslinje under säsongen? Jag kan i vilket fall inte komma på en enda gång. Gör ni? Äh, det kanske jag som är efter/blind/trög/dum-i-huvudet.

måndag 18 juni 2012

Per un sogno che non muore mai

SIAMO AI QUARTI!!!!


Nu vinner vi EM!!!!


*hybris*

Ora tocca a noi!

Hello peolpe (om jag fortfarande har några med mig, eller har ni tagit semester från Roma?)!

En miniveckas semester är för mig nu slut och idag börjar det hårda arbetslivet. Irriterande nog jobbar jag idag tills the big match är slut. Otroligt irriterande. Men men, c'est la vie helt enkelt. Nog om detta och mer om dagens ämne: ITALIA!! Det står idag att De Rossi ikväll kommer vara tillbaka på sin vanliga position på mittfältet eftersom Barzagli är tillbaka i spel. Om det är till det positiva eller negativa återstår att se. DDR behövs visserligen på det italienska mittfältet men så här långt har han varit en av EMs största överraskningar där bak på backen. Vi får se helt enkelt. Sen håller vi även tummarna för att Trap "lägger sig" och låter sina landsmän vinna stort. Om sedan Spanien och Kroatien mot alla odds spelar 2-2 ändå så kommer jag typ bojkotta resten av EM.

Make us proud tonight!!!

söndag 17 juni 2012

Campione d'Italia

Idag är det ett speciellt datum. 17 juni. Och ni vet väl vad det betyder? Jo att det är på dagen 11 år sedan vi vann vår tredje scudetto. Det är värt att tänka på lite extra på idag.

 


fredag 15 juni 2012

<3

Sponsrad video: dags för EM:s viktigaste match!




Jag hoppas att ni förstår att det blir mycket EM-prat i dessa dagar då det är årets höjdpunkt samt att Roma ligger lite i lä för tillfället. Italien har väl presterat okej än så länge men vad Sverige presterade mot Ukraina är under all kritik. Det positiva är att idag mot England kan allt bara bli bättre. Och på tal om Sverige-England så hoppas jag att ni sett Ladbrokes reklamfilm som sänds på TV nu. En riktigt bra reklam som jag alltid blir glad av att se för jag tycker att den har ett så bra budskap. ”En vinst är en vinst. Och så är det med det.”   Enkelt & tydligt. Alla segrar är betydelsefulla och viktiga och det spelar ingen roll om det är träningsmatch, gruppspelsmatch eller EM-final som spelas. Sverige-England kommer ikväll vara ett slag, en strid, ett krig, en kamp där det endast finns en sak som räknas - vinst. Det spelar ingen roll hur det kommer gå till. Det är inte det folk kommer komma ihåg. Det folk kommer komma ihåg är vem som går segrande ur striden och det är det engelsmännen gör oss påminda om i reklamen. En vinst kommer alltid vara en vinst och så är det med det. Så ikväll finns bara två ord att säga: FORZA SVEZIA!

onsdag 13 juni 2012

Dagens jaså:

Steke är tydligen döv på ett öra. Man lär sig något nytt varje dag.

Tröjan du hatar älskar



Har inte hunnit lämna en kommentar om tröjan ännu, vilket jag givetvis måste göra då det tillhör en av de viktigaste uppdragen på året. Den nya tröjan presenterades alltså förra torsdagen och den får höga betyg från mig (och från många andra också har jag noterat). Visst den är långt ifrån en top notch-tröja men den är ändå riktigt snygg. Många plus till kragen som är betydligt snyggare än den orangea "kanten" på den förra tröjan. Även Kappa-märkena har placerats mycket bättre än tidigare. Good work! Nu får vi hoppas att det går framåt så att vi om några år spelar i något liknande som dessa:




Hur som helst ger jag tröjan 7 DDR-tacklingar av 10 möjliga.

tisdag 12 juni 2012

Roma-dominans!

Upptäckte just till min stora förtjusning att BÅDE De Rossi och Kjaer finns med i första omgångens lag enligt Goal. Hur ballt är inte det med tanke på att en inte ens är mittback och den andra fått oss att sakna Loria under vissa delar av den gångna säsongen. Två av elva spelare är fantastiskt. Det är mer än vad Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Juventus, Milan, Liverpool, Manchester City och Dortmund har med i denna elva....tillsammans! Och då har alla dessa lag ändå 74 spelare med i EM att välja på! Heja Roma, nu fortsätter vi dominera i Europa!



PS. Är det någon som behöver hjälp med EM-tippningen så borde ni anställa mig som tippningsrådgivare. Idag prickade jag in rätt resultat på båda matcherna!

Gästkrönika: Allting var på riktigt!

Hallå mina vänner! Nu ska vi testa något nytt på denna blogg, det är nämligen dags för gästkrönike-time! Gustav från Örebro hörde av sig för några dagar sedan och frågad om han kunde få skriva ett gästinlägg och hur kan man säga nej till det liksom? Ju mer Romaläsning desto bättre. Så mina kära romanisti, sätt er till rätta så få ni här en mycket kär nostalgitripp tillbaka till 2010 då Roma spelade sin sista hemmamatch för säsongen mot Cagliari. Enjoy! (och tusen tack till Gustav för mycket härlig läsning)


Allting var på riktigt. Olimpico fanns på riktigt, det låg nu bara 100 meter framför mig.  Någon vecka tidigare hade jag suttit hemma och sett drömmen om scudetton försvinna i hemmamatchen mot Sampdoria. Mexes satt och grät på bänken och Cassano försökte trösta Totti. Jag tror inte han lyckades särskilt bra.

Några dagar innan jag skulle åka ner till Rom för att se säsongens sista hemmamatch mot Cagliari möttes Roma och Inter i Coppa Italia. Jag såg inte matchen men det första jag såg när jag skulle kolla resultatet var att Totti hade blivit utvisad. Jag stelnade till och blev livrädd, skulle det innebära att han skulle missa matchen mot Cagliari? Skulle jag åka till Rom för att se en match med Roma men inte få se Totti? Jag blev ju inte direkt mindre orolig när jag såg vad han hade gjort. Han hade ju sparkat ner Balotelli framför Curva Sud, ingen vanlig utvisning och risken för avstängning och att han skulle missa Cagliari-matchen kändes ganska stor (trots att det var i Coppan). Men så blev det inte, Totti skulle få spela mot Cagliari och jag kunde andas ut.

Sparken mot Balotelli var inte snygg.  Det var fel, jag vet men jag brydde mig inte så mycket om det. Man har ju en förståelse och kärlek till Totti som ibland gör det lite svårt för ens hjärta och hjärna att tycka likadant. Men precis som Totti så har jag alltid låtit hjärtat bestämma.  Det skulle visa sig att jag inte var helt ensam med att tycka och känna så.

När jag gick mot Olimpico den söndagen såg man Totti-tröjor överallt.  ”Roma non si tocca, Grazie Capitano” stod det på affischerna. Kärleken till Totti hade bara blivit större. Visserligen hade folk från lite olika håll ifrågasatt honom den senaste tiden, inte minst efter utvisningen .  Men idag hade alla bestämt sig för att visa sin stolthet och kärlek till vår kapten.  Detta var Tottis dag och jag kunde inte vara lyckligare.

Matchen mot Cagliari var säsongens sista hemmamatch, Roma skulle avsluta kommande helg borta mot Chievo.  Men drömmen om ligaseger var i princip helt borta, Inter hade ett försprång och det kändes avgjort.  Nu stod jag inne på Olimpico för att se min första Roma-match, jag stod 20 meter ifrån Totti och Co. när dom värmde upp inför matchen.  Det kändes overkligt. När jag står där och bara njuter så märker jag hur alla runt omkring mig vänder sig om och tittar upp mot läktaren. Jag vänder mig såklart också om och får se massa (50-60st) norrmän med varsin Norgeflagga i handen komma in på arenan , alla hade Nr 17 och Riise på ryggen. Det dröjde inte länge innan hela Curvan hade uppmärksammat dom och börjar sjunga ”Olé Olé Olé, Riise, Riise” och applådera. Jag rös i hela kroppen och fick gåshud för första (långt ifrån sista) gången under denna dag. Det var väldigt mäktigt på något sätt. Det kändes som om Curvan och alla andra ville tacka för att vi fått ha Riise i Roma.

Jag ska inte gå in på hur jag kände när ”Roma, Roma” drog igång. Ni som har varit där vet…Om jag ska vara ärlig minns jag inte speciellt mycket från matchen, jag minns att den var ganska seg till en början. Men vad fan gjorde det. Cagliari gjorde i alla fall 1-0 men sen var det dags för honom att ta tag i allt på egen hand (igen). Han som vi alla hade kommit dit för att få se, visa vår uppskattning och stolthet för. Det var fullt med banderoller och hyllningstexter under hela matchen. Allt handlade om Totti. Totti gjorde 1-1 och Totti gjorde 2-1.  Roma vann med 2-1.

När matchen är slut så kommer spelarnas familjer in på innerplan . Juan lirar boll med några ungar, Pizarro ligger på rygg i gräset och tittar upp i himlen, Taddei åker runt på ”bårbilen” och tutar och ser så där Taddei-ful ut som bara Taddei kan göra. Totti kör också runt, men han försöker mest köra på alla småbarn. Sedan går hela laget runt planen med sina barn och vinkar och tackar publiken. Totti går lite bakom alla andra med Christian i ena handen och Chanel på sina axlar. Han ser ut att njuta och må bra, trots att det inte verkar bli någon ligaseger den här gången.  Fotograferna flockas runt honom och han ler och vinkar. Chanel vinkar på ganska bra även hon. Han ger sig bort mot Curva Sud för ett sista tack och hej för denna säsongen.

Jag är kvar länge på arenan, jag är nästan sist ut. Jag vill ta in och njuta så mycket jag bara kan. Innan jag traskar över Tibern och mot bussen köper jag en tröja. Den är svart och har en orange text som säger:
Eterna la città, eterna la storia
Eterno  il Capitano
Ovunque tu sarai, io sarò
/ Curva Sud
( Den eviga staden, den eviga historien
Den eviga Kaptenen
Vart du än går, kommer jag att vara där)                                                                                                                                                            

Maglie giallorosse!

Har flyttat hem till Stockholm över sommaren och började denna tisdag med att dekorera syrrans rum lite grand. Hon tyckte det var dösnyggt och bönade och bad att hon skulle få ha kvar det så hela sommaren ;)

måndag 11 juni 2012

There's nothing like Miami's heat


För er som undrar vart Totti tagit vägen så kan jag berätta att han inte är i Polen och hejar fram sina landslagspolare till ett EM-guld. Nej, Totti prioriterar värme framför fotboll och har därför tagit sitt pick och pack och åkt till Miami med frugan. Minibadbyxorna är givetvis med (som varje år).

söndag 10 juni 2012

Uno-Uno

Då var det slut och Italien och Spanien fick fint nog dela på poängen. Och bravissimo Danielino säger jag bara. Måste erkänna att jag vart lite nervös för honom sen jag såg att han testades som mittback men han gjorde det briljant och jag är som vanligt stolt när våra Romaspelare levererar!

Fratelli d'Italia, l'Italia s'é desta!

Äntligen är det dags för Italien att kliva in i EM och ikväll håller vi alla våra tummar för De Rossi, Borini och resten av grabbarna! Nu är det dags att ta ner de där spanjorerna på Jorden igen.
Forza Italia!!

tisdag 5 juni 2012

Spekulationer

Jag och pappa har idag siat lite över Romas framtid. Ser rätt nice ut.

söndag 3 juni 2012

Mer pappalycka!

Massa prat om Messi i media och att han ska bli pappa. Blablabla, vem bryr sig? Nej jag har viktigare pappanyheter att leverera: Marquinho ska bli pappa om några månader!!!

Det ni...! Så skit i Messi.

lördag 2 juni 2012

Zeman talar ut:

"Jag har pratat med Baldini, vi är mycket nära en överenskommelse. Nästa år tränar jag Roma."

Coco & Kün

Lamela och Agüero hänger. Ska vi hoppas på att den förstnämnda övertalar den sistnämnda att följa med till sin klubb efter sommaren. MYCKET troligt!

:(

Skänker mina tankar till Luca Toni idag. Han och hans fru Marta skulle få sitt första barn igår men barnet dog vid födseln. En fruktansvärd förlust och vi hoppas Toni och Marta kan gå igenom detta tillsammans.