Translate

fredag 4 december 2009

Kärleken är större än hatet

I derbytider hetsas alltid stämningen upp. Man blir övertaggad, kritiserar de andra och försöker knäcka det andra laget med argument om varför de är så dåliga och vi är så bra. Hatet trappas upp hela tiden och tillslut ligger allt fokus på det.

Att detta hat uppkommer är inte alls konstigt. Det är Roma och Lazio som möts. Kanske inte två dominerande fotbollsgiganter men det är såväl ett av Europas hetaste derbyn. Det är ett slag, en strid, en kamp, ett krig mellan två lag, två bröder, från samma eviga stad. Känslan och vetenskapen av att vara bäst i stan är ovärderlig.


Men mitt i allt hat till det andra laget så är det något vi inte får glömma. Våra egna. Hatet till de andra får aldrig överspegla kärleken till vårt egna lag. Lyckan över en Lazioförlust får aldrig bli större än lyckan över en Romaseger. Det är Roma vi bryr oss om. Det är våra färger, våra spelare, vår tröja, vår historia, våra fans, vår tränare, våra symboler, våra resultat, vår tabellplacering och vår passion som är viktigast.
Ja det är kul att retas och jävlas lite men glöm inte att det vi älskar är så mycket större än det vi hatar.


1 kommentar:

Roma Per Sempre sa...

Fint skrivet. Ikväll slaktar vi lillebror!