Translate

lördag 23 oktober 2010

Totti vs Parma

Nu ni, här kommer det Totti-Parma-statistik som heter duga

• Först och främst: Idag är det 177 dagar sen Totti gjorde mål senast! Senaste gången var hans båda mål mot Cagliari den 9e maj. Dags igen nu eller?

• Tottis inte-göra-mål-rekord är 1996 då han inte gjorde mål på 196 dagar (31 mars-13 oktober) men då var han ju fortfarande en liten pöjk så längst tiden i modern tid är 2002 då han hade ett uppehåll på 182 dagar (24 mars-22 september). DAGS ATT NÄTA NU CAPITANO!

• Men med tanke på Tottis mållöshet så kanske det är perfekt att vi ställs mot Parma imorgon. Han har nämligen gjort hela 15 mål på Parma: fyra på Buffon, Frey och Bucci, ett på Lupatelli och Mirante samt ett på De Lucia i Coppan.

• Totti har mött Parma 25 gånger och vunnit 14 av matcherna, kryssat 4 och förlorat 7.

• Totti har två väldigt speciella och minnesvärda matcher mot just Parma. Först och främst den 17 juni 2001 då han gjorde mål och vi vann den tredje scudetton! Och sen den 19 december 2004 då Totti med sin dopietta gjorde sitt 107e mål och gick förbi Roberto Pruzzos Romamålrekord genom tiderna.

• De två senaste Romaförlusterna mot Parma har Totti inte varit med i! I december 2002 förlorade Roma med hela 3-o borta men Totti var inte med på grund av skada. Senaste förlusten mot Parma var i maj 2005 då Roma förlorade med 2-1 borta. Och nej, Totti var inte med då heller för att han var avstängd. Det fina från den här matchen var annars Cassano som efter målet firade med att visa den här tröjan:

















Sempre il nostro... grande Capitan♥

Så, vad har vi lärt oss idag då? Jo, att om Totti spelar så förlorar Roma nästan aldrig mot Parma. Och please, please, please...låt oss få en ultrafin seger imorgon med Totti som målskytt. Han behöver det. Vi behöver det.

Inga kommentarer: