Translate

tisdag 28 juni 2011

Vad hände sen? del 2

Ny dag betyder nytt Vad hände sen-inlägg. Här har ni del två, enjoy!

Pietro Pipolo - Pipolo var den talangfulla (?) målvakten som vandrade genom hela pojklagssystemet men som aldrig fick chansen i A-laget. Säsongen 2004/2005 kom han upp i A-laget men fick alltid infinna sig som tredje- eller fjärdemålvakt. Till säsongen 2007/2008 vart han utlånad till Serie C1-klubben Potenza där det vart totalt sju framträdanden. Efter utlåningen spenderade han ett till år i Roma men fick se sig som fjärdemålvakt igen bakom Doni, Julio Sergio och Artur. I början av säsongen 2009/2010 skrev han på ett ettårskontrakt för den schweiziska klubben Lugano. Men sejouren i Schweiz vart annat än lyckad för Pipolo fick inte spela en enda match. Han är därför nu klubblös och kan lämna till vilket lag som än vill ha honom på free transfer.

Gilberto Martinez - Kom till Roma på lån från Brescia 2006 i hopp om att bli en ny stjärnhögerback. Men oj vad fail det var för Martinez lyckades aldrig repa sig från sin skada han fick i samband med VM 2006. Istället för att bli en ny Costa Ricansk Dani Alves så vart det 0 matcher i Roma innan han gick tillbaka till Brescia 2007. Martinez var väldigt skadebenägen och hade inte spelat fotboll på 2 år och 2 månader då han äntligen fick entra planen igen mot Torino i en Coppa Italia-match. Säsongen 2008-2009 kunde Martinez spela kontinuerligt igen och på 2½ år för Brescia spelade han 63 matcher. Den 31 januari i år vart Brescia överens med Sampdoria om en utlåning av Martinez men det vart inte så lyckat för honom med tanke på att Samp åkte ut och Martinez bara fick spela två matcher. Återvänder förmodligen till Brescia nu i sommar.

Carlo Zotti - 29åriga Zotti kom i ung ålder till Roma och fick göra sin Serie A debut 2003 mot Torino. Men hans Serie A-spel med Roma har varit väldigt begränsat då han varit tvungen att slåss om förstaplatsen mot dom erfarna rävarna Antonioli, Pelizzoli och Lupatelli. Dessutom höll Curci på att utvecklas till något riktigt stort (synd att det inte blivit något av honom än). 2004 signade Zotti ändå ett femårskontrakt med Roma men redan 2005 vart han utlånad till Ascoli i hopp om att bli förstamålvakt. Han kom tillbaka till Roma 2006 efter 0 spelade matcher i Ascoli men eftersom Roma köpte Julio Sergio då så vart Zotti fjärdemålvakt. Det gick inte att låna ut honom då så istället fick Zotti spela med primavera-pojkarna under hösten 2006 innan han i januari 2007 vart utlånad till Sampdoria. I Samp vart det en match och två insläppta mål så han gick tillbaka till Roma igen för att vara fjärdemålvakt. 2008 gick Zotti dock till Cittadella där han äntligen fick spela några matcher. Men Zotti tappade sin plats som förstamålvakt efter halva säsongen så 2009 gick han på lån till Bellinzona (alla Romaspelare har ju gått dit!)  för att sedan bli uppköpt av den schweiziska klubben där han håller till även idag!

Giuseppe Scurto - Kom till Roma som 18åring där han började med spel i primaveralaget. A-lagsdebuten kom två år senare mot Milan och det blev ytterligare åtta framträdanden i den gulröda tröjan innan han bytte gulrött mot helgult 2005 - Chievo. Två säsonger vart det i Veronaklubben innan flyttlasset gick vidare till Treviso. I Treviso fick Scurto spela ofta och gjorde 63 framträdanden och 2 mål på två säsonger. Ändå lämnade han klubben för Triestina 2009. Vart Scurto gömmer sig nu är jag dock lite osäker på då det sägs att hans kontrakt med Triestina sas upp den 11 juni i år. En comeback i Roma kanske? Not.

Mauro Esposito - Esposito är en sådan spelare jag alltid velat ha i Roma (ligger nästan i samma kategori som Bovo och Toni). Jag vart så glad, SÅ GLAD, när han skrev på för oss den 4e juli 2007. Äntligen var Esposito hos oss, Italiens nya stjärna! Men det har ju inte alls gått spikrakt uppåt som jag hoppades på, snarare tvärtom. Ett frittfall rakt ner i avgrunden snarare. I Roma vart det några enstaka inhopp under säsongen 2007/2008 och lagom till säsong 2008/2009 startade så vart han utlånad till Chievo. Säsongen efter var han tillbaka i Roma men fick inte spela någonting så i början av 2010 vart han utlånad till Serie B-laget Grossetto där han åtminstone fick mer speltid än i Roma. När Esposito sedan kom tillbaka igen från utlåningen så gick hans kontrakt med Roma ut och Roma valde att inte förnya det så då skrev han på för Atletico Roma istället och där spelar han fortfarande (sörjer fortfarande lite att han inte blommade ut hos oss).

Shabani Nonda - Nonda  köptes av Roma 2005 efter att ha imponerat stort i Monaco med 57 mål på 115 matcher. Förväntningarna var höga på Burundianern men han lyckades aldrig leva upp till förväntningarna och gjorde bara fyra mål på hela säsongen. 2006 vart han istället utlånad till Blackburn för att sedan 2007 bli köpt av Galatasaray. Nonda spenderade tre år i Turkiet, ända tills han kontrakt gick ut 28 januari 2008. Han står nu alltså utan klubb (?) och kan lämna på free transfer.

Rodrigo Defendi - Brassen Defendi kom till Roma på lån från Tottenham efter att först ha varit ulånad till Udinese en säsong utan att lyckas särskilt bra. Tiden i Roma är nog inte heller något att minnas fotbollsmässigt för Defendi då han bara gjorde två-tre framträdanden i Romatröjan som förmodligen ingen minns. Köptes 2007 av Serie B-klubben Avellino där han spelade i 2 säsonger med inte särskilt många spelade matcher i bagaget. Efter att Avellino fått ekonomiska problem så fick Defendi lämna på free agent så han åkte tillbaka till Brasilien för att spela med Palmeiras reserver i mars 2010. Han hann även med en sväng i den brasilianska klubben Paraná innan han den 18 maj i år skrev på för den portugisiska klubben Vitória Guimarães.

Dimitrios Eleftheropoulos -  Eleftheropoulos är nog den enda spelare som jag glömt exakt samma dag som han lämnade. Jag hade totalt glömt hans namn tills jag såg det igår. Eleftheropoulos (kör ctrl c+ctrl v på namnet) kom till oss på lån från Milan inför säsongen 2005/2006 efter att knappt ha fått spela en match i Milan. Gick det särskilt bättre i huvudstaden? Nej inte särskilt för det vart inte ett enda framträdande för greken som till säsongen 2006/2007 slussades vidare till Ascoli där han fick infinna sig som reserv till den evigt unga Gianluca Pagliuca. Färden gick vidare till Siena i juni 2007 där han de två första matcherna fick sitta på bänken igen då Alexander Manninger vaktade buren för det svartvitrandiga Toscanalaget. Men sen så fick helt plötsligt  Eleftheropoulos starta i omgång tre och han fick göra det ända till omgång 14 då han fick sätta sig på bänken igen och acceptera rollen som reserv. En match till fick greken stå under säsongen och även säsongen efter 2008/2009 fick han befinna sig på bänken då Curci hade tagit över som förstamålvakt. 30 maj 2009 hade  Eleftheropoulos fått hemlängtan och skrev därför på för PAS Giannina. I det nya laget vände äntligen lyckan för  Eleftheropoulos och motvind hade plötsligt blivit medvind. Största framgången för laget var en semifinal i Grekiska Cupen mot Panathinaikos där det tyvärr vart en storförlust med 4-0 för  Eleftheropoulos och c/o. Inför säsongen 2010/2011 skrev  Eleftheropoulos på ett kontrakt med Iraklis och är det någon som vill besöka honom så är det dit ni ska åka och leta för där är han fortfarande kvar.


Det var alltför detta inlägg men jag har insett att det finns massvis med fler spelare som jag borde ta upp. Därför kör vi en del tre senare idag och då tar får ni läsa sagorna om Daniele Galloppa, Keivan Zarineh, Filipe, Mido, Edgar Alvarez, Lima, Samuel Kuffour samt Souleymane Diamoutene. Kan bli spännande det med!

1 kommentar:

Anonym sa...

Brava ragazza!!!