Translate

måndag 27 juni 2011

Vad hände sen?

Idag när jag satt ute och åt middag så började tänka på en man som vi alla har varmt om hjärtat - Daniele Pradè! Varför mannen i fråga upptog min dyrbara betänketid är ännu oklart men med Pradè-tankarna så började jag även tänka på alla dåliga/konstiga/udda/osynliga/anonyma/katastrofala/roliga/annorlunda/oneseasonwonder spelare som vi haft i klubben de senaste åren. Kom fram till att det var en hel del och bestämde mig därför att forska vidare på dessa spelare för att se vad dom håller hus nu för tiden. Voilà!

Leandro Cufré - Vår kära gamla vänsterback Cufré var en favorit hos många runt åren 2004-2006. Inte på grund av hans skönspel direkt men väl för hans fantastiska grinta i varje match. När många vek ner sig var Cufré den som alltid stod upp. Fick dock lämna Roma för Monaco under sommaren 2006. Spelade 60 matcher i Monaco under åren 2006-2009 med en kort utlåning till Herta Berlin 2008 där det dock bara blev 5 matcher. I augusti 2009 gick han till Dinamo Zagreb och där spelar han än idag.

Traianos Dellas - EM 2004-hjälten blandade och gav väldigt mycket under tiden hos oss. Efter att han inte kommit överens med Roma om ett nytt kontrakt 2005 så lämnade han på free transfer till AEK Athen. I juli 2008 så kom inte heller Dellas överens med AEK Athen om ett nytt kontrakt (fan vad han måste tjafsa) och gick därför till Anorthosis Famagusta på Cypern. Men Dellas måste ha ångrat sig för sen i juni 2010 så skrev han på för AEK Athen igen eftersom han så gärna vill avsluta karriären i klubben i sitt hjärta.

Ivan Pelizzoli - Pelizzoli hade någon säsong i Roma då han var världens supermålis och inte gick att göra mål på och höll nollan sju matcher på raken! Men efter att ha floppat säsongen efter så gick han till Reggina på free transfer 2005. I Reggina vart det två säsonger innan han 2007 skrev på för Lokomotiv Moskva. Under sina tre år i Ryssland spelade han bara 20 matcher och var ofta utsedd som fjärdemålvakt. Under säsongen 2009-2010 vart han dock utlånad till Albinoleffe där det vart 23 matcher. Det blev ingen återvända för Pelizzoli till Moskva utan när lånet hos Albinoleffe gick ut, sommaren 2010, så gick han till Cagliari där det dock bara blev en liten fjuttig match den gångna säsongen.

Adewale Wahab - Wahab kom till Roma 2001 där han började spela i ungdomslagen. Säsongen 2003-2004 fick han prova på "spel" i A-laget då han spelade 1 match i Serie A och en gång i UEFA cupen då han fick byta av De Rossi mot FK Vardar. Efter den säsongen vart Wahab utlånad tre gånger, en säsong i Ternana, en säsong i Teramo och en säsong i Catanzaro. Sedan 2007 befinner han sig i den schweiziska klubben AC Bellinzona.

Raffaele De Martino - Kom till Roma som 14-åring och gjorde sin debut i Serie A när han var 18. Men det vart tydligen ingen lyckad debut för i januari 2005 vart han utlånad till Bellinzona där han gjorde 11 framträdanden. Efter det var nästa destination Treviso en säsong och därefter Udinese där han dessutom gjorde sitt första Serie A mål. På grund av en allvarlig skada fick han sedan hoppa över hela säsongen 2007-2008 för att sedan först gå till Avellino, sen Crotone och nu slutligen Nocerina.

Abel Xavier - 2000-talets konstigaste värvning alla kategorier är definitivt Abel Xavier. Ingen vet och kommer någonsin veta varför han vart en giallorosso 2005. Tack och lov vart det en miniminisejour i Roma och bara 3 matcher från honom. Efter det lämnade han för Middlesbrough där det vart 18 matcher och ett mål på två säsonger. Under tiden i England vart Xavier positivt testad för anabola steroider och hans straff var  att han inte skulle få spela fotboll på professionell nivå på 18 månader. Straffet minskades dock till 12 månader. 2007 signade Xavier på för LA Galaxy för att runda av karriären och där vart det två säsonger och totalt 21 matcher. Nu vill ni säkert veta vad Xavier gör nu för tiden, jo han har konverterat till Islam och har ändrat förnamn till Faisal. Så vem vet, vi kanske får se han som Bin Ladins ersättare snart? (nääärå).

Adrian Pit - En annan rolig spelare vi haft som man aldrig förstått sig på är Pit. Han har smygit runt på Trigoria  utan att någon riktigt ha vetat vem det varit. Först var han en sväng hos oss säsongen 2007-2008 men då spelade han inte en enda match så han vart utlånad till Pisa där han åtminstone fick spela 5 matcher. Men Pradè trodde tydligen på stjärnan från Arad så Pit kom tillbaka till Roma 2 februari 2009. Varken Spalletti eller Ranieri trodde dock särskilt mycket Pit så det vart snålt med speltid även denna gång. Men så kom Pits stora ögonblick, den 31a januari 2010, dagen innan han vart utlånad till Triestina. Roma mötte Siena hemma och det stod 1-1 när Pit bytte av en trött Matteo Brighi (varför Ranieri satsade på Pit när vi behövde ösa framåt vet ingen men det visade sig bli ett genidrag). I 88e minuten får Pit bollen ute på vänsterkanten och han försöker sig på någon typ av skott som blir till en perfekt passning till Okaka som klackar bollen in i mål på allra snyggaste manér. Vilket fint avslut på Pits värdelösa karriär i Roma. Hur som helst, dagen efter hans life-moment så vart han klar på lån till Triestina där han fick spela 9 matcher. Efter säsongen slut åkte han hem till Rumänien för att prova lyckan i Universitatea Cluj men inte heller dom ville ha honom så då åkte han till Azerbaijan för att spela i Khazar-Lankaran men det har väl gått sådär även där för han har bara spelat 12 matcher och gjort ett mål (vilket i och för sig är bra för att vara Pit).


Okej för att det här inte ska bli alltför långt och långtråkigt så kommer en fortsättning imorgon. Då ska ni få läsa om Dimitros Eleftheropoulos, Carlos Zottis, Shabani Nondas, Giuseppe Scurtos, Pietro Pipolos, Mauro Espositos, Rodrigo Defendis och Gilberto Martinez spännande äventyr!
Missa inte det ni!!

3 kommentarer:

Christian sa...

HAHAHA fy fan vad bra! Längtar till imorgon!!!

Thomas sa...

Nakata? Dacourt?

Anonym sa...

Riktigt bra läsning Julia:)