Årets lista är nu här med lite skojsiga punkter!

Så mina damer och herrar här har vi ÅRETS...

Match: Alla mot Lazio

Mål: Alla mot Lazio

Floppmatch: Finns en del att välja på tyvärr....men 5-1 till Cagliari och 4-3 till Genoa är inga roliga bataljer man vill minnas tillbaka till.

Spelare: Totti, Totti och Totti. Big suprise va?

Transfer: Jag måste säga Borriello för att han var den enda som kunde göra mål i höst.

Frilla: Borriellos när han skrev på för oss. Att årets snyggaste frilla övergick till årets svampfrilla är dock ett annat, jävligt mycket sorgligare, kapitel.

Skägg: Dött lopp mellan De Rossi och Vucinic. På andra plats kommer Menez som försökte sig på något liknande. Resultatet vart bara något terroristliknande jagvetintevad.

Alkoholist: The one and only....Adriano!

Straff: 1) Alla mot Lazio
2) Tottis cucchiaio mot Udine
3) Perrottas straff på 3 matchers avstängning när han klappade på en Bari-spelare

Målvakt: Artur för att han gör succé överallt förutom i Roma.

Försvarare: Burdisso för att han är den enda som visar grinta (det hade blivit Mexes om inte han valt att gå till Milan).

Mittfältare: Eehm....typ...Greco? Eller Simplicio för hans insatser i derbyna.

Anfallare: Totti. Som varje år sen 1993.

Arrividerci: Sampdoria, Mexes och Ranieri

Flipp: Menez höst, alla derbyn, Totti

Flopp: Menez vår, Riise, De Rossi, Juan, att vi kom efter Lazio i tabellen

Siffra: 5555555555555555555555555555555555555555555555555555!!

Galnaste: Eftersom Pazza Roma gillade att leverera den här säsongen så fanns det flera sådana här moment:
• Matchen mot Inter då Vucinic avgjorde med matchens sista supergalna flygarnick
• Borriello som avgör sent i andra halvlek borta mot Milan. Släkten är värst!
• Matchen mot Cesena borta såg ut att sluta 0-0, men i 89e minuten gör Roma ett så roligt mål som jag skrattar åt än idag. Alla Romaspelare, med Simplicio i spetsen, vart så galna så dom knappt visste vart dom skulle ta vägen. Hahaha!
•Udinese-Roma. Totti, vem annars, gör 1-0 i 52a minuten men Udinese kvitterar, såklart, i den 87e minuten för att minuten senare få ett mål bortdömt (!!!). Istället är det Roma går och vinner för att Totti är på målhumör och gör 2-1 i den 94e minuten.
•Roma-Bari som står 2-2 hur länge som helst….ända tills Rosi får bollen på magen och gör 3-2 till Roma i den magiska 94e minuten. ALEAAAANDROOOO!!

Comeback: Innan säsongen hade börjat sa man att Francesco Totti var slut. När säsongen är över står han på 15 gjorda mål samt 7 assist i ligan vilket är fler mål än spelare som Zlatan, Pato och Sanchez. Han har gått förbi självaste Roberto Baggio med sina 207 Serie A mål och är just nu på femte plats på listan över spelare som gjort mest mål i Serie A genom tiderna. Är Totti slut? The king of Rome is not dead.

Smeknamn: Borren, Borre, Borris, Borrinho, Borrelito, super-Marco, bello-Borriello

Saknade: En ”donare per la vita”-reklamfilm som kommer varje år, super-Julio Sergio i mål, en Coppa Italia finalplats.

Mest googlade: Bilder på Borriello när han anslöt.

Farväl: La famiglia Sensi. Tack för allt.

Sorg: Mexes + Milan = sant

Tårar: Julio Sergio efter hans skada mot Brescia då han inte kunde bli utbytt. Åh, det gör ont även idag att se.

Bästa rykte: Att Cesare Bovo ska återvända till Rom!!!!! Jag har saknat han varje dag sen han lämnade för massa år sedan.

Affärsman: Di Benedetto såklart!

Kukhuvud: Carmino Russo som står för årets idiotinsats när han visar ut Mexes som gör en riktigt bra brytning utanför straffområdet på en offsidespringande Brescia-spelare.

Chock: Kan fortfarande knappt förstå hur bra Cassetti mot Inter i höstas då han höll all koll i världen på Etoo. Skulle han spela så varje match så hade han gått till Barca för flera år sen.

Inhoppare: Vucinic som stått för två superinhopp.
1. Kommer in med en kvart kvar när det står 0-0 hemma mot Inter, för att sedan i matchens sista minut göra 1-0 till oss.
2. Kommer in med 10 minuter kvar när det står 2-2 hemma mot Catania, för att sedan i 86e respektive 94e minuten göra både 3-2 och 4-2.

Insatser: Tottis och Simplicios two-man-show i slutminuterna av derbyt resulterade i:
1) Utvisning på Radu i 87e minuten
2) Utvisning på Ledesma i 91a minuten
3) Straff i 92a minuten som betyder 2-0 till Roma genom Totti

Puuuh: Zlatte lyckades aldrig göra mål på oss!

Citat:  ”Alltså vi kan fan i mig inte göra mål. Till och med Stevie Wonder ser vad problemet är. Nu skiter jag i det här, finns vettigare saker att kasta bort tiden på / En besviken Laziale på Lazios forum efter ännu en plattmatch.